Termofarc Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 80 kW

- Randament ridicat de pana la 89%
- Autonomie sporita de pana la 12 ore
- Consum redus de combustibil datorita principiului gazeificarii

Cod Produs: FI-GS80 Ai nevoie de ajutor? 0771 79 02 04
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS  are un randament ridicat, de pana la 89%  si o autonomie sporita, 8-12 ore.

Generalitati

- FI-GS sunt cazane din oţel, cu funcţionare pe combustibil lemnos pe baza principiului gazeificării, fiind dotat cu ventilator de aer, care asigură alimentarea cu aer de combustie a camerelor de ardere. Aerul introdus de ventilator este dirijat pe două canale de aer - aerul primar (canalul superior) permite arderea de jos în sus (în masă) a lemnului şi trecerea gazului de lemn prin diuza refractară, iar aerul secundar (canalul inferior) ajută la arderea gazului de lemn;
- arderea lemnului prin aşa numitul proces “piroliză” permite atingerea unui randament de până la 89% şi o ardere ecologică, în urma căreia rezultă o cantitate minimă de cenuşă; combustibilul folosit trebuie să fie lemn uscat (umiditate max.20%), buşteni cu diametrul max. 200 mm şi deşeuri lemnoase în proporţie de 20%.
- cazanele au două compartimente despărţite de o placă de beton refractar prevăzută cu diuze de ardere; compartimentul superior are rol de magazie de combustibil şi cameră de gazeificare, iar cel inferior cameră de ardere unde are loc arderea propriu-zis a gazului de lemn; camera de ardere principală este concepută astfel încât gazele de ardere să parcurgă cele două căi convective pentru o mai bună cedare a căldurii către agentul termic, fiind apoi evacuate către coş.
- cazanele sunt echipate standard cu două schimbătoare de căldură: serpentină pentru producerea de apă caldă menajeră (în gama 18 - 40 KW) şi serpentină de răcire protecţie supraîncălzire cazan (pentru toată gama de puteri).
- pachetul standard mai cuprinde: ventilator de aer prevăzut cu clapetă de reglaj unisens, termostat de comandă ce reglează temperatura în cazan (prin pornirea,modularea turaţiei şi oprirea ventilatorului) intrerupător general, supapă de siguranţă, vătrai, răzuitoare, perie de sârmă.


Avantajele utilizarii unei centrale pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS:

- randament ridicat cu valori de până la 89%;
- arderea ecologică şi magazia de combustibil mare conferă o autonomie sporită (8- 12 ore);

- camera de combustibil spaţioasă, permite încărcarea si arderea buştenilor de dimensiuni mari, nefiind necesară crăparea acestora;
- economii mari prin folosirea combustibililor solizi;
- spre deosebire de celelalte cazane de pe piaţă, datorită poziţiei uşii de încărcare aflată mai jos decât partea superioară a magaziei de combustibil şi sistemului eficient de evacuare a gazelor arse prin clapeta acţionată manual, la alimentare nu permite ieşirea fumului în încăperea în care se află cazanul.
- consum redus de combustibil, datorită sistemului de funcţionare pe principiul gazeificării;
- datorită arderii aproape perfecte rezultă o cantitate minimă de cenuşă si reziduuri, îndepărtarea acestora făcându-se doar o dată pe săptămână;
- detaşarea uşoară a părţii din spate a cazanului permite accesul rapid pentru o curăţare eficientă a căilor de fum;
- funcţionarea controlată şi automatizată permite controlul arderii şi a temperaturii ambientale;
- schimbător (serpentină) de preparare apă caldă menajeră imersat în agentul termic primar la gama de puteri 18 - 40 KW. Furnizarea de apă caldă menajeră se realizează instantaneu şi în debit continuu, proporţional cu puterea cazanului (acoperă necesităţile unei bucătării/ sau unei băi cu duş). Pentru un consum mai mare de apă caldă menajeră şi la cazanele din gama de putere 50 - 150 KW se poate opta în vederea preparării ACM pentru un boiler produs de Termofarc;
- siguranţă în exploatare indiferent de condiţii:
- în cazul existenţei unei surse permanente de apă se poate instala în varianta de montaj cu vas de expansiune cu membrană (închis), serpentină de răcire, supapă termică şi supapă de siguranţă;
- utilizarea unor echipamente de tip hidrofor condiţionează montarea obligatorie a unui vas de expansiune deschis şi supapă de siguranţă;

- siguranţă şi confort:
- elementele de automatizare cuprinse în panoul de comandă permit funcţionarea cazanului fără necesitatea supravegherii lui, prin oprirea ventilatorului si implicit a arderii (de către termostatul de reglaj) in momentul atingerii temperaturii de termostatare. Termostatul de siguranţă condiţionează oprirea cazanului la atingerea temperaturii de 95°C, în cazul în care termostatul de reglaj nu a funcţionat.
- protecţie contra supraîncălzirii, compus dintr-un schimbător (serpentină) de răcire imersat complet în camera de agent termic primar şi supapă termică, care permite răcirea cazanului, folosind apă rece cu alimentare de la reţea. Acest sistem se declanşează la atingerea temperaturii de 95 - 98 °C, prin intermediul supapei termice cu comandă termostatică. Este de remarcat faptul că acest sistem protejează cazanul şi în cazul întreruperilor accidentale de curent electric.
- se poate monta într-o instalaţie cu funcţionare gravitaţională (termosifonare) sau cu circulaţie forţată cu pompă de circulaţie.

Specificati tehnice centrala pe lemne Termofarc FI-GS 80 kW:

 

MODEL UM FI-GS 80
Putere termica utila Kcal/h
Kw
69.000
80
Randament % 87-89
Inaltime mm 1725
Inaltime totala cu palet mm 1925
Latime mm 820
Lungime mm 1630
Volumul magaziei de combustibil dm3 400
Continut de apa in cazan L 326
Diametru racord cos mm Ø 220
Inaltime racord cos mm 1530
Tiraj necesar la cos mbar 0,2 – 0,25
Putere electrica consumata W 240
Tensiune / frecventa de alimentare V/Hz 220/50
Presiunea maxima de lucru bar 2
Presiunea de incercare bar 4
Racord tur / retur toli 1”
Racord serpentina ACM toli -
Racord serpentina racire toli ¾”
Racord golire cazan toli ½”
Greutate Kg 995
Temperatura gazelor de ardere   °C 130 - 140
Temperatura de lucru recomandata   °C 65 - 85
Temperatura maxima a apei in cazan   °C 95
Debit apa calda menajera, l/min -
Cantitate maximă de combustibil pe sarja kg 115
Consum de combustibil la putere nominala
(lemn uscat cu umiditate 18% - Hi = 3500kcal/kg)
kg/h 22,15
Lungime / diametru maxim al lemnelor mm 900 / 200
Autonomie în functie de umiditatea si esenta lemnului ore 8 – 12

 

Putere incalzire: 80 kW

Material: Otel

Tip ardere: Gazeificare

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0771 79 02 04 office@instaco.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!