Vase de expansiune solare

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre
Vasele de expansiune solare sunt componente esențiale în sistemele solare termice, jucând un rol crucial în asigurarea performanței și durabilității acestora.

Ce sunt vasele de expansiune solare? Vasele de expansiune solare sunt rezervoare închise, flexibile, concepute pentru a gestiona volumul și presiunea crescută a fluidului termic în sistemele solare. Acestea sunt conectate la sistemul solar și permit expansiunea și contracția fluidului termic în funcție de variațiile de temperatură. Vasele de expansiune solare joacă un rol important în menținerea unei presiuni constante în sistem și previn deteriorarea componentelor din cauza presiunii excesive.
Funcționalitatea vaselor de expansiune solare. Vasele de expansiune solare funcționează pe principiul absorbției variațiilor de volum ale fluidului termic în sistemul solar. Pe măsură ce temperatura crește, fluidul termic se dilată și ocupă un volum mai mare, ceea ce poate duce la creșterea presiunii în sistem. Vasele de expansiune solare absorb această expansiune suplimentară a fluidului, menținând presiunea în limitele acceptabile și protejând sistemul solar de presiuni excesive.
Importanța utilizării vaselor de expansiune solare
Protecția sistemului solar: Utilizarea vaselor de expansiune solare protejează sistemul împotriva suprapresiunii, prevenind astfel deteriorarea componentelor și evitând scurgerile sau defectele cauzate de presiunea excesivă. Aceasta asigură o funcționare sigură și durabilă a sistemului solar pe termen lung.
Optimizarea eficienței sistemului: Prin menținerea unei presiuni constante în sistem, vasele de expansiune solare contribuie la obținerea unei eficiențe maxime a sistemului solar. Presiunea adecvată și funcționarea corectă a sistemului permit transferul optim de căldură între panourile solare și fluidul termic, asigurând o producție eficientă de energie termică.
Durabilitatea sistemului: Vasele de expansiune solare ajută la prevenirea stresului mecanic și termic asupra componentelor sistemului solar. Acestea reduc tensiunile și presiunile excesive în circuitul fluidului termic, prelungind astfel durata de viață a sistemului și minimizând costurile de întreținere și reparații.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0771 79 02 04 office@instaco.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!